BCPP v pátek odolávala výraznějším prodejům

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Páteční obchodování na evropských akciových trzích navázalo na čtvrteční výprodejní náladu na zámořských burzách, když si většina hlavních evropských akciových indexů připisovala ztráty mezi 1 a 2 %. Výraznější změnu nepřineslo ani odpolední otevření amerických trhů. Pod prodejním tlakem zůstávaly technologické tituly a jediným sektorem, který se držel nepatrně v zelených číslech bylo spotřební zboží. Pražský parket sice také nedokázal odolat prodejním tlakům, ale přesto index PX oslabil o „pouhých“ 0,5 % d/d na 1379,5 bodu. Vítězem dne se při zoufalém zobchodovaném objemu 1640 kusů staly akcie Kofola ČS (305 Kč, +0,7 % d/d). Serióznější objem zaznamenaly zbývající dvě plusové akcie – Moneta Money Bank (92,5 Kč, +0,5 %) a Komerční banka (858,50 Kč, +0,3 %). Další bankovní dům, Erste Group (780 Kč, -2,6 %), se naopak umístil na chvostu burzovního pelotonu. Páteční zobchodovaný objem zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.