Investoři dolaďují před koncem roku svá portfolia

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Poslední letošní týden se ponese ve světle dolaďování portfolií před začátkem nového roku. Na programu nejsou výraznější tržní impulzy a sváteční období s sebou většinou nese sníženou aktivitu a potažmo zvýšenou volatilitu.

„Očekáváme, že investoři mohou nadále připravovat svá portfolia na nové výhledy upravené po posledních zasedáních centrálních bank. Samotná zasedání přinesla výraznější jestřábí vyznění, což by se mohlo projevovat na rizikových aktivech, kterým restriktivní měnová politika nesvědčí,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Celkově by se měl tento týden nést v neutrálním duchu s potenciálně zvýšenou volatilitou spojenou s nižší aktivitou investorů v průběhu vánočních svátků. Rovněž z důvodu svátků je většina trhů příští pondělí 26. 12. zavřena.

Makroekonomický výhled

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na čtvrteční týdenní data z trhu práce a na průběžná data z trhu nemovitostí.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.