Investoři zaujmou vyčkávací taktiku

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Tento týden by se měl obejít bez významnějších událostí. Trhy mohou těžit z uzavřené a schválené dohody ohledně dluhového stropu v USA na konci uplynulého týdne. Makroekonomická data mohou jen dokreslovat výhled trhu na nadcházející zasedání sledovaných centrálních bank, která se však odehrají až v polovině června.

„Celkově jsme na příští týden neutrální vzhledem k absenci výraznějších událostí a očekáváme, že investoři zaujmou vyčkávací taktiku před rozhodováním centrálních bank,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na pondělní podnikové objednávky za duben (oček. +0,8 po +0,4 % m/m) a ISM služeb za květen (oček. 52,4 po 51,9 bodu m/m). V Německu se soustředí na úterní podnikové objednávky za duben (oček. +2,8 po −10,7 % m/m) a středeční průmyslovou produkci za duben (oček. +0,6 po −3,4 % m/m).

V Číně se zaměří na středeční data z obchodní bilance, kde by mělo dojít k poklesu za květen jak u exportů (oček. −2,0 po +8,5 % m/m), tak u importů (oček. −8,0 po −7,9 % m/m) v dolarovém vyjádření a páteční spotřebitelské inflaci CPI za květen (oček. 0,2 po 0,1 r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.