Shrnutí obchodního dne

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Čtvrteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo při poklidné náladě a lehce nadprůměrných objemech. Hlavní evropské akciové indexy v průběhu dne kolísaly bez výraznějšího trendu a v odpoledních hodinách si většina z nich připisovaly lehké ztráty podobně jako jejich zámořské protějšky. Ze sektorového pohledu se dařilo především ropným společnostem, horší den naopak prožívaly nemovitostní nebo finanční akcie. Pražská burza se po celý obchodní den držela v zelených číslech, když index PX zakončil den na hodnotě 1486,64 b. (+0,21 %). Korekce předchozích propadů i dnes pokračovala na akciích ČEZ (892,5 Kč, +1,42 %), přičemž akcie od lokálních minim z přelomu února a března posílily již o více než 12 %. Divočejší průběh mělo obchodování s akciemi Colt CZ Group (607 Kč, -2,41 %), které intradenně oslabily dokonce k 595 Kč. Příčinou mohla být i dnešní rebalance indexu CECE, která se v aukci ale nepromítla nijak masivními objemy. Celkový zobchodovaný objem lehce překonal dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.