Heureka: Společnost hromadně propustila šestinu zaměstnanců

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  




Podle informací portálu Czech Crunch přistoupila společnost Heureka Group k hromadnému propuštění cca 100 zaměstnanců, což je zhruba šestina celkového počtu zaměstnanců před propouštěním. Mluvčí společnosti informaci o propouštění potvrdil, ale neposkytl detaily. Podle jeho vyjádření čelí firma zvýšenému tlaku na efektivitu podobně jako celý technologický sektor ve světě a rovněž musí reagovat na makroekonomické prostředí. Domníváme se, že přestože poslední dva kvartály již ukazují pozitivní obrat na trhu e-commerce, propouštění je ještě důsledkem dvou slabších let, kdy e-commerce procházel po covidovém boomu táhlou korekcí. Loni v září došlo v Heurece k výměně generální ředitele, což byl již jeden ze signálů tlaku na změnu. Pokud propouštění nepovede ke snížené schopnosti generovat tržby, mohlo by mít střednědobě až dlouhodobě pozitivní efekt na provozní marže. Informaci nicméně hodnotíme neutrálně. Dluhopisy Heureka 5,25/2025 se obchodují na pražské burze.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.