CSG: Excalibur Army se může podílet na výrobě tanků Leopard

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Podle serveru Echo24 by se společnost Excalibur Army, která patří do skupiny Czechoslovak Group (CSG), mohla podílet na výrobě tanků Leopard 2A8 pro armádu ČR i další státy.

Podle serveru Echo24 by se společnost Excalibur Army, která patří do skupiny Czechoslovak Group (CSG), mohla podílet na výrobě tanků Leopard 2A8 pro armádu ČR i další státy. Mluvčí CSG Andrej Čírtek webu potvrdil, že o věci probíhají intenzivní jednání. V závodech Excalibur Army ve Šternberku by podle informací měla vyrůst nová linka, která by sloužila k montáží věží pro německé tanky. Jejich hlavním výrobcem je německá společnost KMW a na výrobě se také podílí další německý zbrojař Rheinmetall. Do výroby by byly zapojeny i další české firmy. Armáda ČR chce objednat alespoň 77 kusů Leopardu 2A8, což je zatím nejmodernější verze tanku, a smlouva by měla být uzavřena do konce letošního roku. Zpráva je příznivá pro budoucí hospodářské výsledky CSG, přičemž za překvapivou a pozitivní považujeme informaci, že by se CSG podílela na výrobě tanků i pro jiné státy. To by naznačovalo déle trvající spolupráci, která může být motivována tím, že německá KMW nyní sama nemá dostatek produkčních kapacit k navyšování výroby. Podle veřejně dostupných dat byla loni cena jednoho tanku Leopard 2A8 cca 29 mil. EUR. Podíl CSG na celkových výrobních nákladech je však zatím obtížné odhadnout. Zpráva je pozitivní pro dluhopisy CSG 8,00/2028, které se obchodují na pražské burze.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.