Akcie bank táhly index PX do červených čísel

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějších pohybů, když většina hlavních akciových indexů se v průběhu dne výrazněji neodchylovala od předchozích závěrečných hodnot. Ze sektorového pohledu se dařilo především real estate, zaostávaly naopak technologické nebo zdravotnické akcie. Pražská burza po velkou část dne kopírovala nevýrazné pohyby svých západoevropských protějšků, nicméně před koncem obchodování prohloubila ztráty a index PX zakončil týden na hodnotě 1 463,23 b. (-0,35 %). Dařilo se především méně likvidním titulům a lídrem pražského parketu se stal VIG (701 Kč, +1,59 %), následovaný Colt CZ Group (622 Kč, 1,14 %). Pod prodejním tlakem se naopak v posledních dnech ocitly akcie bankovních domů. Během pátečního obchodování oslabily jak akcie Moneta Money Bank (98 Kč, -1,8 %), tak Erste Group Bank (950 Kč, -1,19 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.