Pozitivní nálada na akciových trzích táhla vzhůru pražskou burzu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějších výkyvů na rostoucím trendu, když většina hlavních akciových indexů rostla lehce přes 1 %. Pozitivní tržní sentiment svědčil evropským bankovním domům, činily se také spotřebitelské či průmyslové tituly. Na konci pomyslného burzovního pelotonu se nacházely akcie utilit a telekomunikací. Na pražské burze před víkendem taktéž převažoval optimismus a index PX se nenechal zahanbit svými západoevropskými protějšky, když přidal 1,72 % a zakončil týden na hodnotě 1315,58 b. Největší měrou se o tento růst přičinily akcie ČEZu (1 038 Kč, +3,8 %) a Komerční banky (676 Kč, +2,58 %). Nedařilo se naopak akciím Pilulka Lékarny (450 Kč, -4,26 %), jejíž akcie se dnes obchodovaly za cenu prvního kola úpisu nových akcií. Zobchodovaný objem výrazněji zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.