Komentář k pátečnímu obchodování

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První březnový obchodní den na evropských akciových trzích probíhal v poměrně optimistické náladě, když většina hlavních akciových indexů se po celé obchodování držela v zelených číslech. Ze sektorového pohledu se dařilo především nemovitostním a zdravotnickým titulům. Pražská burza se po 5denní ztrátové sérii dokázala opět vrátit do plusových hodnot a index PX zakončil páteční obchodování silnější o 0,24 % na hodnotě 1460,6 bodů.

První březnový obchodní den na evropských akciových trzích probíhal v poměrně optimistické náladě, když většina hlavních akciových indexů se po celé obchodování držela v zelených číslech. Ze sektorového pohledu se dařilo především nemovitostním a zdravotnickým titulům. Ztráty si nepřipisoval žádný sektor, nicméně nejmenší přírůstky zaznamenaly průmyslové společnosti a utility. Pražská burza se po 5denní ztrátové sérii dokázala opět vrátit do plusových hodnot a index PX zakončil páteční obchodování silnější o 0,24 % na hodnotě 1.460,6 b. Na včerejší povýsledkový propad zaregovaly akcie Erste Group Bank (945,9 Kč, +1,14 %) lehkým růstem, nepatrně přidávaly i akcie ČEZu (804 Kč, +0,37 %). Prodejní tlak byl cítit především na akciích Moneta Money Bank (102,6 Kč, -0,39 %). Zobchodovaný objem (479 mil. korun) přibližně odpovídal dlouhodobému dennímu průměru.

.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.