Český startup DAVINCI TS získal investici od J&T Ventures a Prague Boats

2-minutové čtení

Pražský startup DAVINCI TS, B2B platforma pro velkoobchod v hoteliérství, získal investici od fondu J&T Ventures a společnosti Prague Boats. Valuace společnosti tak dosáhla úrovně blížící se 1 milionu EUR. Investici společnost plánuje využít na další expanzi a na rozšíření týmu.

Skupinové rezervace v hotelech se v dnešní době pořád dělají ručně nebo přes emaily. Cílem DAVINCI TS je tenhle proces automatizovat. Vytváří proto B2B platformu pro velké skupiny lidí, korporace nebo školy.

„Pro jednodušší pochopení, Booking.com se dá srovnat s Tescem, které prodává přímým klientům. DAVINCI TS je spíše Makro, uzavřený marketplace pro velké cestovní kanceláře a firmy. Vytváříme unikátní rezervační modul pro skupiny a následné napojení na API hotelových řetězců jako je Accor Hotels,“ vysvětluje jeho zakladatel Alex Ilyash.

Startup nefunguje ještě ani jeden rok, ubytovaní už ale nabízí ve třinácti zemích v Evropě a ubytovává více než 5000 turistů měsíčně. Tržby se pohybují na úrovni stovek tisíc eur, od začátku roku rostou každý měsíc dvojnásobně.

Potenciál na další expanzi a zvětšování tržeb ve firmě vidí i investoři. Do startupu investoval fond J&T Ventures a společnost Prague Boats. „V cestovním ruchu a jeho rozvoji vidíme značné investiční příležitosti. Zakladatel projektu DAVINCI TS nás přesvědčil nejen svými zkušenostmi, ale především svou ambicí změnit stávající trh skupinových rezervací a produkt postavit na úroveň gigantů hotelového byznysu jakými jsou Amadeus nebo Priceline Group,“ komentuje investici Adam Kočík, Managing Director J&T Ventures.

Investici firma plánuje využít na další zahraniční expanzi a zároveň na nábor dalších lidí. „Kvalitních lidí nikdy není dost, abychom i nadále byli schopni udržet rychlý růst, hledáme vývojáře zajímající se o hotelové platformy, big data a predictive prices. Kromě toho taky nové manažery, kteří pracovali s hotely nebo v incomingových cestovních kancelářích,“ doplňuje Alex Ilyash.

Pro něj přitom projekt DAVINCI TS není prvním působením v cestovním ruchu. Ještě během studia na škole rozběhl a vybudoval mezinárodní cestovní kancelář s pobočkami v pěti zemích. Při podnikání objevil díru na trhu, svou cestovní kancelář následně prodal a získané peníze použil na budovaní nové platformy.

______

DAVINCI TS je B2B rezervační platforma pro velkoobchod v hoteliérství. Umožňuje tak velkým skupinám lidí, korporacím nebo školám snadnou rezervaci ubytování, která v dnešní době pořád ve většině případů probíhá ručně nebo emailem. Díky automatizovanému procesu je aktuálně možné ubytovat se v 13 zemích v Evropě s plánem další expanze.