ČEZ poblíž měsíčních minim

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední páteční listopadové obchodování probíhalo na evropských akciových trzích v poklidném duchu, který byl umocněn zkráceným obchodním dnem na amerických burzách z důvodu svátku Díkůvzdání. Většina hlavních akciových indexů držela v průběhu dne lehké zisky, přičemž nejlépe se dařilo ropnému a finančnímu sektoru. Slabší den si naopak vybraly akcie realitní společnosti. Vývoj indexu PX přibližně kopíroval své západoevropské protějšky a zakončil týden na hodnotě 1387,64 b. (+0,13 %). Titulem dne se na pražském parketu staly akcie Komerční banky (685 Kč, +0,74 %), nedařilo se naopak akciím ČEZu (964 Kč, -0,92 %). Akcie ČEZu srazily v dopoledních hodinách prodejní pokyny k více než měsíčním minimům u 960 Kč, a i přes následné lehké nadechnutí byl prodejce cítit i v závěrečné aukci. Zobchodovaný objem představoval přibližně polovinu dlouhodobého denního průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.