CPI PG: M. Němeček odchází z postu gen. ředitele, společnost prodává projekt Sunčani Hvar

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost CPI Property Group (CPI PG) včera informovala, že představenstvo přijalo rezignaci Martina Němečka z postu generálního ředitele.


Společnost CPI Property Group (CPI PG) včera informovala, že představenstvo přijalo rezignaci Martina Němečka z postu generálního ředitele. Firma neuvedla konkrétní důvody odchodu, ale doplnila, že se Němeček po krátké pauze začne věnovat vybraným projektům skupiny s vysokou hodnotou. Novým generálním ředitelem byl s platností od 21. 11. jmenován David Greenbaum, který od r. 2018 působil v roli finančního ředitele společnosti. CPI PG vytvořila novou pozici provozního ředitele (Chief Operating Officer), do níž byl jmenován Zdeněk Havelka, doposud v roli výkonného ředitele. V separátním oznámení CPI PG informovala o divestici hotelového resortu Sunčani Hvar v Chorvatsku. Kupující stranou je developer Eagle Hills z Abu Dhabí, nicméně kupní cena nebyla zveřejněna. Podle pololetní zprávy CPI PG byly hotely na ostrově Hvar oceněny na 122 mil. EUR, což by velikostí odpovídalo jiným divesticím, které CPI PG od loňska provádí za účelem snížení zadlužení. Konečně, společnost také oznámila nabídku na zpětný odkup akcií do výše 105 mil. ks, a to za cenu 0,932 EUR za akcii. Nabídka potrvá od 21. do 30. 11. 2023. Zprávy hodnotíme neutrálně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.