Moneta zveřejnila veřejný návrh na odkup části akcií ze strany PPF

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Lávička je senior analytik finančních trhů, sleduje, co se na finančních trzích děje a zaměřuje se hlavně na sektory financí a energetiky. Součástí jeho práce je také připravování pravidelných informací pro klienty. 



Moneta na svých stránkách dnes zveřejnila oficiální veřejný návrh odkupu části svých akcií od společnosti Tanemo, která je součástí skupiny PPF. V rámci dobrovolné nabídky odkupu akcií PPF nabízí 80 Kč za akcii. Maximální akceptovaný objem je omezen na 20 % z celkového počtu akcií Monety s možností navýšení až na 29 %. Do výše 10 % nabídka nepodléhá schválení ze strany ČNB, nad tuto hranici je nabídka podmíněna získáním souhlasu regulátora. Období pro případnou akceptaci ze strany akcionářů bude od 8. do 26. února s možností prodloužení až do 5. března 2021.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.