Komerční banka nejsilnějším titulem páteční seance

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Přestože šíření druhé koronavirové vlny po Evropě nezvolnilo, ba naopak spíše dále eskalovalo, dočkaly se evropské akciové trhy korekce včerejšího propadu. Jasným vítězem dnešní evropské seance se staly automobilky, které na pozitivní vlně táhly překvapivě silné předběžné výsledky Daimleru. Pražská burza se po celý pátek také pohybovala v zeleném teritoriu, aby nakonec uzavřela poblíž denních maxim silnější o 1,36 % na 867,08 b. Premiantem dnešního obchodování na pražském parketu se staly akcie Komerční banky (484 Kč, +3,31 %), v těsném závěsu následovány akciemi Avastu (160,75 Kč, +3,01 %). Nedařilo se konzervativnějším titulům, když v červených číslech skončily emise VIG (516 Kč, -1,53 %) i O2 CR (218 Kč, -0,46 %). Bez výraznější reakce se obešla i zpráva o snaze Erste Group Bank (475,3 Kč, 1,15 %) o výplatu dividendy za rok 2019 již v únoru 2021, pokud regulátor změní své současné doporučení nevyplácet dividendy. Zobchodované objemy se pohybovaly poblíž dlouhodobého denního průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.