Rohlik.cz Finance navýšil emisi dluhopisů o 166 500 000 Kč

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Rohlik.cz Finance navýšil k 24. 4. 2020 emisi dluhopisů o 166,5 mil. korun, naplnil tak maximální možný objem emise. Celková hodnota všech vydaných dluhopisů tedy k 24. 4. 2020 činí 1 165 500 000 Kč. Stejně tak jako v lednu letošního roku i tyto dluhopisy nabídla investorům J&T BANKA. Tranše byla vyprodána během 48 hodin. Dluhopisy jsou obchodované na burze v Praze.

Současná situace urychluje dlouhodobý trend růstu podílu e-commerce na retailových tržbách. Klienti nám indikovali zájem o dluhopisy firem z oblasti e-commerce. Jsme rádi, že tento zájem rezonoval s potřebami Rohlíku financovat další expanzi. Rychlost úpisu je jasným signálem, že apetit k investicím z trhu nezmizel. Ekonomika zpomaluje, ale velké množství investičních peněz bude stále hledat příležitosti. Kdo čeká na ještě atraktivnější ceny a výnosy dluhopisů než nyní, může být nakonec zklamaný“, říká Jan Pavlík, šéf Odboru finančních trhů J&T BANKY.

Rohlík.cz spustil od začátku roku 2020 tři nové služby v ČR: SuchýRohlík.cz v reakci na současný nouzový stav tak, aby měl každý obyvatel ČR možnost objednat si trvanlivé potraviny z bezpečí domova s doručením do druhého všedního dne. RohlíkBistro.cz prostřednictvím kterého mohou zákazníci podpořit restaurace v Praze a v Brně a pomoci tak snížit nepříznivý dopad aktuálních opatření na podnikání restauratérů. A Rohlík Turbo, expresní službu určenou pro rychlé nákupy s doručením do 60 minut bez minimální výše objednávky.

Vidíme další příležitosti ke zrychlení našeho růstu a posílení strategické pozice. Výnos z emise bude použit na expanzi Rohlíku v ČR do dalších regionů a na další růst v Maďarsku, kde sklad plánovaný na dva roky přerosteme už po 5 měsících provozu a míříme tam k miliardě korun tržeb už v prvním roce“, uvádí Tomáš Čupr, zakladatel a většinový majitel Rohlik.cz.

Firma plánuje spustit v letošním roce doručování potravin také ve Vídni.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.