Pražská burza pokračuje vzhůru

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První únorový pátek na evropských akciových trzích navázal na předešlé ziskové dny z tohoto týdne a většina evropských indexů si držela drobné zisky. S přibývajícím časem přece jenom převážilo vybírání zisků před víkendem a velkou část indexy opět odevzdaly. Ze sektorového pohledu se dnes nejvíce dařilo společnostem poskytujícím spotřebitelské služby a finančnímu sektoru. Slabší den si naopak vybraly utility či zdravotnický sektor. Také pražská burza navázala na úspěšný začátek týdne a index přidal dalších 1,12 % a uzavřel na hodnotě 1 062,68 b. Solidními výsledky se dnes prezentovala Moneta Money Bank (75,6 Kč, +0,8 %) a pomalu se přibližuje k 80 Kč hranici dobrovolné nabídky odkupu akcií. Na čele burzovního pelotonu se dnes umístily akcie Komerční banky (699 Kč, +2,79 %), následovány akciemi Avastu (148,85 Kč, +1,81 %). V červených číslech dnes zakončily obchodování pouze dvě emise – Erste Group Bank (692,2 Kč, -0,4 %) a Philip Morris ČR (15 260 Kč, -0,26 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.