ČEZ: Ministr financí a vedení ČEZu dnes vystoupí na společné tiskové konferenci

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Lávička je senior analytik finančních trhů, sleduje, co se na finančních trzích děje a zaměřuje se hlavně na sektory financí a energetiky. Součástí jeho práce je také připravování pravidelných informací pro klienty. 



Podle agentury Bloomberg by dnes měli ministr financí Zbyněk Stanjura spolu s vrcholnými představiteli ČEZu vystoupit na společné tiskové konferenci. Ta by se měla konat od 15:30 v areálu jaderné elektrárny Temelín. Čeho by se měla konference týkat, není známo, je však možné, že mohou zaznít informace týkající se plánované transformace společnosti. Premiér Petr Fiala zároveň včera zopakoval, že stát potřebuje větší kontrolu nad energetickou infrastrukturou. ČEZ by měl tento týden zveřejnit pozvánku na valnou hromadu, která se koná 26. června. Pokud by tak chtěl stát učinit nějaké významnější kroky směrem k transformaci společnosti bez nutnosti svolání mimořádné valné hromady, musel by tyto návrhy zveřejnit v následujících dnech.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.