Footshop: Společnost potenciálně vstoupí na pražskou burzu spojením s Wood SPAC One

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Wood SPAC One včera oznámila, že navrhne své sloučení s českou e-commerce společností Footshop. Ta je online prodejcem sportovní obuvi a oblečení a mimo jiné zahrnuje i e-shop Queens. Společnost působící ve více evropských zemích loni vytvořila tržby cca 1 mld. Kč a zisk EBITDA 20 mil. Kč. Tržby klesly o 11 % meziročně kvůli celkovému poklesu e-commerce trhu a společnost v reakci na to provedla tvrdá úsporná opatření. Pokud sloučení schválí akcionáři, budou mít noví investoři z Wood SPAC One podíl ve Footshopu až 49 %. Firma by se tak začala obchodovat na trhu Standard pražské burzy. Wood SPAC One při svém úpisu získal od 431 investorů 538 mil. Kč. Společnost Footshop založil slovenský podnikatel Peter Hlubuček. Ten uvedl, že nové zdroje získané vstupem na burzu společnosti umožní zrychlit expanzi.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.