Vrásky na čele přidělává dění v Rudém moři

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

V tomto týdnu se bude sledovat výsledková sezóna, kde budou zveřejňovat své výsledky za čtvrtý kvartál 2023 mimo jiné společnosti jako Netflix v úterý, AT&T či Tesla ve středu a Intel, Visa či LVMH ve čtvrtek. Vedle výsledkové sezóny se bude nadále sledovat dění v Rudém moři či celkově geopolitika, která může stále přidělávat vrásky na čelech investorů.


„Celkově jsme na tento týden obezřetní s tím, že prodlužování vyostřené situace v Rudém moři či další eskalace situace kolem Íránu může přinést zvýšený odklon od rizikových aktiv především v Evropě. Proti tomu může jít výsledková sezóna, která by však přinesla reakci spíše v zámoří,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu. 


Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na čtvrteční HDP za čtvrtý kvartál (oček. 2,0 po 4,9 % r/r) a objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za prosinec (oček. 1,0 po 5,4 % m/m). V Německu se zaměří na čtvrteční indexy IFO, které by měly drobně růst ve všech kategoriích.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.