Pilulka dnes zahajuje úpis akcií, cena 350 – 424 Kč/ks

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Online lékárna Pilulka na svých stránkách publikovala prospekt k připravovanému vstupu na trh Start pražské burzy. Společnost chce upsat až 800 tis. akcií, které budou kombinací nově vydaných akcií (max. 500 tis. ks.) a prodeje některými stávajícími akcionáři (max. 300 tis. ks). Cenové rozpětí je 350 – 424 Kč/akcie. Společnost může mít po IPO až 2,5 mil. ks akcií, což by její akciový kapitál při zmíněném cenovém pásmu ohodnotilo na  875 – 1060 mil. Kč. Úpis akcií začíná dnes a potrvá do 20. 10. Akcie by se prvně měly obchodovat na trhu Start 26. 10. Společnost Pilulka provozuje online lékárnu a síť kamenných lékáren, přičemž nyní působí v ČR, na Slovensku a v Rumunsku. Loni činily tržby společnosti 1,3 mld. Kč.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.