CPI PG: Prodej podílu v polských kancelářích za 250 mil. EUR

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost CPI Property Group (CPI PG) v pondělí oznámila, že se dohodla s investorem Sona Asset Management na prodeji 49% podílu ve společnosti Vulcanion, která vlastní 11 kancelářských budov ve Varšavě a 2 maloobchodní aktiva v Lublinu a Elblagu. Podíl bude prodán za 250 mil. EUR a celá transakce bude dokončena do konce června. CPI PG bude aktiva nadále manažersky spravovat a jejich hospodářské výsledky konsolidovat do svého účetnictví. Společnost očekává, že by díky prodeji podílu a obdržení hotovosti měl ukazatel zadluženosti LTV (loan-to-value) klesnout o cca 1,3 procentního bodu. Tento ukazatel činil po 1Q 2024 51,9 % a CPI PG by se tak díky transakci mohla přiblížit k hranici LTV 50 %. Doplňujeme, že CPI PG již jednání se Sona Asset Management o prodeji podílu dříve oznámila, a informace proto pro trh není zcela nová.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.