Doznívá výsledková sezóna

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




V tomto týdnu v Praze dále pokračuje výsledková sezóna. Ve středu 23. 11. zveřejní čísla za třetí kvartál výrobce ručních zbraní Colt CZ. Predikován je meziroční růst zisku EBITDA o 51,3 % na 2,44 mld. Kč, kde je rychlé tempo růstu dáno zčásti ještě loňskou akvizicí americké firmy Colt Holdings, ale již také plněním kontraktu pro Armádu ČR a svižným růstem v dalších zemích. „Zároveň očekáváme, že management potvrdí výhled hospodaření na celý rok,“ říká Petr Sklenář, hlavní ekonom J&T Banky.


Ve čtvrtek 24. 11. bude následovat s výsledky za třetí kvartál Kofola ČeskoSlovensko. Dopad inflace na náklady je u Kofoly poměrně výrazný, když letos kromě energií a logistiky prudce vzrostly ceny cukrů a plastů. To povede podle ekonomů k poklesu zisku EBITDA ve třetím čtvrtletí o 11,2 % r/r na 468,4 mil. Kč. „Proto také očekáváme, že management naznačí splnění letošního výhledu na zisk EBITDA 1,08–1,15 mld. Kč u dolního okraje,“ uvádí Sklenář.

V USA bude nadcházející týden zkrácený vzhledem ke státnímu svátku (Den díkuvzdání). Ve čtvrtek tak budou trhy v USA úplně zavřeny a v pátek bude zkrácené obchodování. „Jinak by měl být celý týden relativně poklidný, když nejsou na programu žádná vyloženě významná makrodata ani zasedání hlavních centrálních bank,“ dodává Petr Sklenář.

Makroekonomický výhled

Z makroekonomických zpráv se tak investoři v zámoří zaměří na zakázky dlouhodobé spotřeby a prodeje domů (středa). V eurozóně pak budou také ve středu zveřejnění indexy nákupních manažerů a dále údaje o spotřebitelské důvěře (úterý). Doznívající výsledková sezóna pak již nabídne jen několik větších jmen jako Hewlett-Packard, Deere či Best Buy.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.