Pražská burza zakončila týden na červené nule

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Během posledního pátečního zářijového obchodování zraky investorů směrovaly opět do Číny, kde jsme mohli sledovat další vývoj ohledně dluhové krize realitního giganta Evergrande. Po předchozích částečně pozitivních zprávách jsme se dočkali opět spíše negativních a asijské i evropské akciové trhy se po většinu dne pohybovaly v červených číslech. Svoji roli na tomto má i určitě nervozita investorů před víkendovými parlamentními volbami v Německu. Ze sektorového pohledu napříč Evropou dopadal negativní sentiment nejméně na finanční a ropné tituly, výraznější ztráty si naopak připisovaly nemovitostní či technologické společnosti. Pražská burza, měřeno indexem PX, zakončila páteční obchodování na tzv. červené nule, když odepsala pouhých 0,02 % při závěru na hodnotě 1 307 b. Na čele burzovního pelotonu se v Praze umístily akcie Avastu (169,1 Kč, +0,62 %) a Erste Group Bank (940,4 Kč, +0,45 %), největší ztráty si naopak připsaly akcie Philip Morris ČR (15 800 Kč, -0,88 %) a ČEZu (694 Kč, -0,86 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.