Pražské burze dominovaly Colt a ČEZ

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějších výkyvů na lehce rostoucím trendu, když většina hlavních akciových indexů rostla přibližně o 1 %. Z korekce na cenách ropy profitovaly především ropné společnosti, pozitivní tržní sentiment svědčil i evropským bankovním domům. Na konci pomyslného burzovního pelotonu se nacházely akcie utilit a průmyslových titulů. Na pražské burze se před prodlouženým víkendem spíše vybíraly zisky a oproti západoevropským protějškům přidal index PX pouze 0,33 % a zakončil týden na hodnotě 1 390,45 b. Lídrem pražského parketu se staly akcie Colt CZ Group (598 Kč, +2,4 %), v solidní formě pokračovaly i akcie ČEZu (1 199 Kč, +0,76 %). Nedařilo se konzervativnějším titulům jako Philip Morris (17 800 Kč, -0,56 %) nebo VIG (625 Kč, -0,48 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.