Pražská burza odolávala negativnímu sentimentu v zahraničí

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední únorové páteční obchodování na světových akciových trzích probíhalo v poměrně poklidném a lehce růstovém duchu, dokud hodinu před otevřením zámořských burz nepřišla americká data o inflaci. Deflátor osobní spotřeby nečekaně zrychluje a trhy vystrašeně reagují na zvyšující se pravděpodobnost až trojího zvyšování sazeb v příštích měsících. V odpoledních hodinách se všechny evropské akciové sektory nacházely v červených číslech, přičemž nejhůře si vedl spotřebitelský a ropný sektor. Hlavní index pražské burzy se dnes ukázal jako poměrně imunní vůči horšímu tržnímu sentiment, když zakončil týden slabší o pouhých 0,4 b. (-0,03 %). Pomyslný prapor pražského parketu držely především banky. Moneta Money Bank (85,3 Kč, +1,07 %) i Komerční banka (742 Kč, +0,2 %) si připsaly drobné zisky. Nedařilo se naopak akciím pojišťovny VIG (597 Kč, -1 %), byť při nepatrném objemu. Zobchodovaný objem zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.