Fed si nechává otevřená vrátka

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Tento týden by se měl odehrávat v poklidnějším prázdninovém tempu. Investoři budou stále sledovat postupně doznívající výsledkovou sezónu, která by měla dokreslit celkové lehce kladné vyznění. Pozornost rovněž bude přitahovat středeční zápis z posledního zasedání FOMC, kde budou investoři rozklíčovávat možné další kroky americké centrální banky.


„Odhadujeme, že v zápisu nebude nalezeno více, než zaznělo na samotné tiskové konferenci po zasedání. Tedy že si Fed nechává otevřená vrátka na případné další kroky měnové politiky, které budou závislé na průběžných makrodatech. Celkový pohled na tento týden by tak mohl být neutrální,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na úterní maloobchodní tržby za červenec (oček. 0,4 po 0,2 % m/m), středeční průmyslovou produkci za červenec (oček. +0,4 po −0,5 % m/m) a zápis z posledního zasedání FOMC.

V Německu se soustředí na úterní indexy ZEW na srpen, které by měly ukázat stagnaci v očekáváních na velmi nízké úrovni a zhoršení hodnocení současné situace. V Číně se zaměří na úterní průmyslovou produkci za červenec (oček. 4,3 po 4,4 % r/r) a maloobchodní tržby za červenec (oček. 4,2 po 3,1 % r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.