Rohlik Group: Růst tržeb o 25 %, Tomáš Čupr čeká zisk v příštím roce

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Rohlik Group, která má na pražské burze dluhopisy 10,00/2026, včera oznámila, že její celkové tržby loni vzrostly o 25 % r/r na 17,8 mld. Kč.


Společnost Rohlik Group, která má na pražské burze dluhopisy 10,00/2026, včera oznámila, že její celkové tržby loni vzrostly o 25 % r/r na 17,8 mld. Kč. Na českém trhu, kde firma začínala, tržby přidaly 18 % r/r, zatímco téměř zdvojnásobení tržeb vykázalo loni Německo. Naopak pokles tržeb byl zaznamenán v Rakousku. Zakladatel a největší akcionář společnosti Tomáš Čupr uvedl, že za letošní rok očekává kladné volné cash flow a následně čistý zisk za celou skupinu v příštím roce. Tomu by měla pomoci kromě růstu tržeb i automatizace skladů, která je investičně náročná, ale poté umožňuje podstatně menší mzdové náklady. V současnosti jsou ziskové provozy v ČR a Maďarsku, z německého trhu pak určité úrovně provozní ziskovosti dosahuje Mnichov. Firma působí na německém trhu kromě Mnichova ještě ve Frankfurtu a očekává vstup do Berlína v dubnu. V dalších letech chce Rohlik Group expandovat do dalších německých měst, přičemž nejblíže je Hamburku a Essenu. Čupr neplánuje pro letošní rok získávání nového kapitálu a případné IPO skupiny vidí jako realistické případně až v dalších letech. Indikaci ziskovosti celé skupiny v příštím roce hodnotíme pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.