Páteční obchodování ve znění převážení několika indexů včetně CECE či FTSE

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v relativně uvolněné náladě, když se většina hlavních akciových indexů obchoduje poblíž historických maxim. Lehké ztráty si připisoval britský FTSE 100 nebo španělský index IBEX 35. Německý DAX se po celý den výrazněji neodchýlil od včerejších závěrečných hodnot a drobné zisky zaznamenával francouzský CAC 40 nebo celoevropský index Stoxx 600. Pozitivní sentiment vyhovoval především technologickým titulům, naopak se nedařilo nemovitostním nebo zdravotnickým společnostem. Obchodování na pražské burze bylo po celý den ve znamení rebalance indexů CECE, FTSE, PX a dalších, přičemž po většinu dne byl na akciových titulech cítit spíše prodejní tlak. Index PX zakončil obchodování slabší o 0,6 % d/d na hodnotě 1379,7 b. Z likvidnějších emisí se v zelených číslech udržely pouze akcie Erste Group Bank (875,3 Kč, +0,7 % d/d), nejagresivnější prodejci operovali na akciích Moneta Money Bank (90,1 Kč, -2,1 %) a ČEZ (938,5 Kč, -1,7 %). Díky rebalancím překonal zobchodovaný objem výrazně dlouhodobý denní průměr.

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.