Tady Vary: sezónní předplatné na jaro do českých kin spuštěno

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Tady Vary: sezónní předplatné na jaro do českých kin spuštěno
#Radosti

Unikátní projekt spřízněný s karlovarským festivalem Tady Vary 2023/2024 představuje program večerů, které nabídnou šest předpremiér, jež proběhnou v jarní části kinosezóny, tedy od ledna do června 2024, vždy v 56 českých a moravských kinech zároveň. Hlavním partnerem Tady Vary je J&T Banka, která projekt podpořila prostřednictvím J&T Noblesse Oblige.



„Tady Vary neboli filmařská liga mistrů pokračuje sérií výjimečných titulů, jež posunou jarní kinozážitky současných i budoucích abonentů tohoto neobyčejného projektu do kategorie nezapomenutelných,” říká umělecký ředitel MFF KV Karel Och. 


Kinaři i diváci si pochvalují atmosféru a skvělé zážitky

Tady Vary přináší do českých kin zcela nový model speciálních filmových předpremiér s předplatným. První měsíce ukázaly, že výběr filmů a atmosféra celé akce jsou vnímány velmi příznivě. „Je to skvělý způsob, jak dostat filmy mezi naše místní diváky a přiblížit jim alespoň trochu festivalovou atmosféru, která je jedinečná. Každá projekce má úžasný náboj a nadšeni jsou diváci i my,” líčí klánovická kinařka Jana Pexová.

Každá projekce má přidanou hodnotu v podobě červeného koberce ve všech kinech a také slavnostní úvod, který probíhá v jednom z kin a je přenášen do všech sálů v republice. U vybraných titulů pak následuje interaktivní dialog s tvůrci.


Nabitý program přináší novinky tvůrců zvučných jmen

Díky spolupráci s českými kinaři a tuzemskými filmovými distributory se mohou diváci i na jaře těšit na některé z nejzajímavějších filmů tohoto a příštího roku. Film Chudáčci (Irsko / Velká Británie / USA, 2023) režiséra Yorgose Lanthimose, který si letos za snímek odnesl Zlatého lva za nejlepší film z festivalu v Benátkách, uvidí diváci 10. ledna.

The Iron Claw (Velká Británie / USA, 2023) je název životopisného filmu, ale i označení profesionálního chvatu ve wrestlingu, který v 80. letech zpopularizovala dynastie profesionálních wrestlerů – rodina Van Erichových. Snímek režiséra Seana Durkina bude na programu dalšího filmového večera 7. února.

Legendární režisér Ethan Coen natočil očekávanou novinku Panenky na útěku (USA, 2024). Tady Vary ji uvedou 13. března.

Jednu z největších nastupujících hereckých hvězd, americkou herečku a zpěvačku Zendayu uvidí diváci na plátně 24. dubna ve zbrusu novém filmu Lucy Guadagnina Rivalové (USA, 2024).

22. května proběhne večer s filmem Priscilla (USA, 2023), věnovaný láskyplnému, ale často turbulentnímu vztahu manželů Presleyových. Ten líčí režisérka Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) nikoliv očima Elvise, nýbrž jeho ženy Priscilly.

Poslední projekcí sezóny Tady Vary bude 12. června vítěz Divácké ceny deníku Právo na 57. ročníku karlovarského festivalu, film Vincenta Pereze Ve jménu cti (Francie, 2023) zasazený do Paříže konce 19. století.


J&T Banky hlavním partnerem Tady Vary

„Jsme rádi, že se projekt Tady Vary těší takové divácké ozvěně a že se naplňuje cíl celého projektu, tedy přivážet do českých kin špičkovou světovou kinematografii a přitom divákům nabídnout nějaký přesah, ať už jde o atmosféru předpremiér s červeným kobercem, nebo obsahové doplnění v podobě úvodů s hosty či diskusí s tvůrci. Věříme, že diváků i držitelů abonmá bude neustále přibývat a my se tak budeme setkávat nejen ve Varech,“ říká Monika Veselá, tisková mluvčí J&T Banky.


Více informací naleznete na stránkách www.tadyvary.cz.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.