Colt CZ na výsledky reagoval téměř 2% poklesem

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Čtvrteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez jasného trendu a hlavní evropské akciové indexy se po většinu dne výrazněji neodchylovaly od včerejších závěrečných hodnot. Po včerejších vynikajících výsledcích společnosti Nvidia se nepřekvapivě nejvíce dařilo technologickému sektoru. Na opačné straně burzovního spektra se umístily segmenty utility a reality. Pražská burza se po celý den nedokázala vymanit z červeného teritoria a index PX zakončil den o 0,2 % d/d slabší na hodnotě 1 571,2 b. Z likvidních emisí se nejvíce dařilo akciím ČEZ (940 Kč, +1,1 % d/d), které navázaly na proražení důležité technické rezistence na 200denním klouzavém průměru. Po oznámení výsledků za 1Q24, kde rezonovalo především zaostání za odhady zisku, se nedařilo akciím Colt CZ Group (666 Kč, -1,9 %). Slabším dnem si prošly i akcie Moneta Money Bank (770 Kč, -1,2 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.