Gen Digital: Lehce slabší čísla za kvartál a mírné snížení výhledu na 2024

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Gen Digital, který obsahuje i dřívější Avast, včera po zavření amerického trhu zveřejnil lehce slabší čísla za fisk. 3Q a mírně snížil výhled na 2024. Tržby byly 951 mil. USD (+1,6 % r/r) vs. oček. 956 mil. USD, očištěný čistý zisk na akcii (EPS) činil 0,49 (+8,9 % r/r) vs. oček. 0,50 USD a provozní finanční toky dosáhly 315 mil. USD (+2,9 % r/r) vs. oček. 418,3 mil. USD. Samotná čísla, kromě provozního CF, byla téměř dle očekávání, ale s ohledem na očekávanou mírně slabší poptávku po produktech společnosti managment upravil níže výhled na rok 2024. Nově jsou očekávány tržby v rozmezí 3,805–3,815 mld. UDS vs. oček. trhu 3,838 mld. USD a očištěné EPS 1,95-1,97 vs. oček. 2,0 USD. Především lehké snížení výhledu se promítlo do 4,7% poklesu ceny akcie v poobchodní fázi na 22,8 USD.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.