Komerční banka: Podíl nesplácených úvěrů by mohl letos vzrůst k úrovni 3,5 %

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Lávička je senior analytik finančních trhů, sleduje, co se na finančních trzích děje a zaměřuje se hlavně na sektory financí a energetiky. Součástí jeho práce je také připravování pravidelných informací pro klienty. 



Generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka v rozhovoru pro HN řekl, že odhaduje růst podílu nesplácených úvěrů KB v tomto roce na úroveň okolo 3,5 %, v celém bankovním sektoru v ČR pak na 5 % nebo těsně nad touto úrovní. Z pohledu tvorby opravných položek by měl být tento rok o něco pozitivnější než ten minulý, stále však budou v řádu jednotek miliard. Dále řekl, že v současné době nepracují na žádné akvizici, nicméně sledují situaci na trhu a akvizicím se nebrání. Z našeho pohledu žádné významnější informace v celém rozhovoru nezazněly.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.