Colt CZ: Podíl 1,74 % ve společnosti prodán za 555 Kč/akcie

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Colt CZ Group včera oznámila, že skupina akcionářů prodala ve zrychleném úpisu 599 035 akcií firmy či 1,74 % akciového kapitálu za cenu 555 Kč/akcie. Cena tak představuje zhruba 7% diskont vůči středeční zavírací ceně akcie 595 Kč. Tento diskont je obdobný jako v předchozích zrychlených úpisech akcií Colt CZ, kde činil 5 – 7 %. Podle oznámení někteří z uvedené skupiny akcionářů již nedrží žádné další akcie Coltu. Připomínáme, že jde o akcionáře, kteří získali akcie firmy z prodeje amerického Colt Holdings do rukou tehdejší CZG nebo z následných doplatků v akciích na základě výkonnosti prodaných aktiv (tzv. earn-out). Takový doplatek ve formě nových akcií se bude naposledy vydávat bývalým majitelům Colt Holdings příští rok na jaře. Upisovací cena 555 Kč je cca 4 % pod včerejší zavírací cenou 579 Kč, a proto je možné čekat dodatečný mírný pokles akcie. Na druhou stranu se podle nás odstranila určitá část prodejní strany na akciích Coltu, což může být středně až dlouhodobě příznivé pro cenu akcie. Výsledek úpisu hodnotíme celkově neutrálně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.