Rustonka: Emitent po prodeji budov předčasně splatí certifikáty

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Gramexo, která je emitentem certifikátů Rustonka 0,00/2021, v pátek oznámila, že v souladu s prospektem učinila certifikáty předčasně splatnými k 13.9. 2019. Emitent splatí diskontovanou hodnotu certifikátů těm investorům, kteří budou vlastníky certifikátů ke konci dne 14.8. 2019. Diskontovaná hodnota certifikátu bude činit 27081,90 Kč (nominální hodnota je 30000 Kč a vydány byly 13.9. 2016 za 23227,8 Kč). Jak jsme již dříve uvedli, společnost Gramexo prodala dceřinou společnost Rustonka Development, vlastnící kancelářské budovy na Praze 8, investorům Hana Alternative Asset Management a White Star Real Estate. Prodej proběhl přes českou společnost IDX Czech, s.r.o. Prodej aktiv dle prospektu umožňuje emitentovi certifikáty předčasně splatit.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.