Erste vyjednává s BNP Paribas o koupi český aktiv v retailovém segmentu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Podle agentury Blooomberg je Erste Group v pokročilé fázi vyjednávání o koupi aktiv BNP Paribas v České republice, které se týkají spotřebitelského financování. Bloomberg uvádí, že případná dohoda a její parametry by mohly být oznámeny v nadcházejících týdnech. Zástupci Erste Group i BNP Paribas odmítli záležitost komentovat. Agentura Bloomberg zmiňuje, že by mělo jít o spotřebitelské půjčky v objemu asi 9,9 mld. korun a zisk více jak pětinového podílu v segmentu kreditních karet.


Podle agentury Blooomberg je Erste Group v pokročilé fázi vyjednávání o koupi aktiv BNP Paribas v České republice, které se týkají spotřebitelského financování. Bloomberg uvádí, že případná dohoda a její parametry by mohly být oznámeny v nadcházejících týdnech. Zástupci Erste Group i BNP Paribas odmítli záležitost komentovat. Agentura Bloomberg zmiňuje, že by mělo jít o spotřebitelské půjčky v objemu asi 9,9 mld. korun a zisk více jak pětinového podílu v segmentu kreditních karet. 
BNP Paribas v České republice má svoje aktivity v retailovém segmentu zahrnuty pod značkou Hello bank!, které obsahují i bývalou karetní společnost Cetelem, která byla poskytovatel nebankovních úvěrů. BNP Paribas se snaží zefektivnit svoje portfolio, zaměřit se na své klíčové trhy a v ČR by poskytovala bankovní služby pouze korporátní klientele.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.