Obchodování na pražské burze kopírovalo vývoj v Evropě

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Čtvrteční obchodování na evropských akciových trzích začalo v nepatrném plusu, nicméně od otevření většina trhů postupně vyklesávala hlouběji do ztrátového teritoria. V rámci celoevropského indexu Stoxx600 dnes nejhůře obstály akcie společností z energetického a finančního sektoru. Pražská burza nebyla výjimkou v tomto trendu.


Čtvrteční obchodování na evropských akciových trzích začalo v nepatrném plusu, nicméně od otevření většina trhů postupně vyklesávala hlouběji do ztrátového teritoria. V rámci celoevropského indexu Stoxx600 dnes nejhůře obstály akcie společností z energetického a finančního sektoru. Pražská burza nebyla výjimkou v tomto trendu. Ráno PX index otevřel na denních maximech a zavíral poblíž denních minim slabší o 1,16 % na 916,8 bodech. Výrazněji v zelených číslech se nacházely zejména méně likvidní akcie – Kofola (225 Kč, +0,9 %), CETV (90,6 Kč, +0,89 %) či VIG (524 Kč, +0,67 %). Podobně jako v Evropě, i na pražské burze patřily k nejslabším titulům akcie bank, když Erste Group Bank (544,8 Kč, -1,94 %) i Komerční banka (541 Kč, -2,17 %) skončily výrazněji v červených číslech. Tomuto dnešnímu trendu se dokázaly vzepřít pouze akcie Moneta Money Bank (55,4 Kč, +0,18 %). Jednou ze zajímavostí horkého letního dne byl prodejní tlak na akciích ČEZ (470 Kč, -2,08 %) během poslední hodiny obchodování, který byl završen zvýšeným objemem v závěrečné aukci.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.