Pražská burza uzavřela pátek na červené nule

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Pátek tentokrát místo strhujícího obchodování plného zvratů přinesl spíše poklidné kolísání kolem nuly bez jasnějšího směru. Zobchodované objemy ani dnes nevybočily z podprůměrnosti tohoto týdne, přičemž akcie Erste Group jako nejobchodovanější emise dne nepřekročily ani 100 mil. Kč. Právě akcie Erste Group (589 Kč, -1,6 % d/d) byly nejslabším článkem burzovního pelotonu poté, co jejich obchodování negativně ovlivnilo snížené doporučení ze strany zahraničního investičního domu. Ze všech 37 bank v indexu Stoxx 600 připadlo poslední místo právě Erste Group. Ve spanilé jízdě vstříc novým historickým maximům pokračovaly akcie Avastu (171,6 Kč, +1,9 %), když dosavadní mezidenní maximum 173 Kč lehce navýšily na 173,8 Kč. Index PX zakončil pátek na červené nule resp. na 949 bodech.  


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.