Goodwood: nejzajímavější motoristický festival planety

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Goodwood: nejzajímavější motoristický festival planety

Asi na světě není žádný vášnivý automobilový fanoušek, který by neznal věhlasný Goodwood Festival of Speed, jenž se letos koná od 24. do 27. června. Panství West Sussex se každoročně promění v meku legend motorsportu, celebrit a současných top pilotů závodních aut. J&T Concierge vás zve na vzrušující autosalon, který stojí za to vidět.


Největší světová oslava motoristického sportu a automobilové kultury se koná od roku 1993, kdy ho na svém panství založil vévoda Charles Gordon-Lennox, známý milovník automobilů a také současný prezident British Racing Drivers' Club. Festival rychlosti je výjimečný také svojí lokací. Akce je situována v krásném parku okolo Goodwood House, kde si návštěvníci připadají jako na obrovské letní zahradní party. Na žádném jiném místě na světě se nemůžete dostat blíže k závodním strojům a pilotům jako tady. Každý rok se zde sejde přes 150 tisíc diváků. Vstupenky se okamžitě vyprodají.

„Na vyprodané akce máme pravidelně poptávky. Není vždy úplně jednoduché se ke vstupenkám dostat, ale jsme v tom úspěšní. Často hrajeme závod s časem a je to adrenalin. O to víc si užíváme vítězný pocit, když se podaří získat přesně to, co si klient přeje. Jsou v tom emoce a o nich je celá naše služba,“ popisuje Pavlína Salaba, ředitelka J&T Concierge, jak pro své klienty získává vstupenky právě na takovéto akce.

Festival je vhodný pro všechny věkové kategorie. Jeho návštěva utkví v paměti každému do konce života, i když by nastalo typické anglické počasí. I s ním si totiž organizátoři umí poradit na výbornou.

10 věcí, které musíte vidět

ZÁVOD DO VRCHU

Srdce celého festivalu, kde se setkávají auta ze všech stájí na stejné trati, která má necelé 2 kilometry a celkem 9 zatáček. 

ELEKTRICKÁ TŘÍDA

Návštěvníci mohou prozkoumat a porovnat různé značky a modely, dozvědět se více o výhodách spojených s přechodem k elektrické mobilitě a vydat se na takovou cestu do budoucnosti.

CENTRÁLNÍ EXPOZICE

Monumentální expozice uprostřed dějiště patří dlouhodobě mezi symboly celého festivalu. Překvapením je, jaký unikát nás čeká v roce 2022.

PADDOCK NOVINKY

Do paddocku se vydají vždy jako první ti, kteří se nemohou dočkat odhalení novinek z automobilového světa.

MICHELIN PADDOCK

Největší koncentrace supersportovních vozů, které posouvají hranice technologie. Tady si budete připadat jako na jiné planetě.

LABORATOŘ BUDOUCNOSTI

Centrum průkopnických úspěchů, které poskytuje pohlcující technologický zážitek a interaktivní aktivity, nabízí pohled na to, co přijde v budoucnosti automobilového průmyslu.

HLAVNÍ PADDOCK

Hlavní paddock je domovem F1 Pitlane, kde se můžete podívat na vozy přivezené současnými týmy F1. Potom, co byl uveden na Neflixu seriál Touha po vítězství, tu lze očekávat pěkný přetlak. Potkáte se totiž s hvězdami a hrdiny F1 tváří v tvář. Někteří šťastlivci si domů odvezou i selfie a autogram.

AUTA A ŘIDIČI

Každý rok organizátoři zveřejňují seznam jmen a unikátních strojů, které byste si neměli nechat ujít. Na seznamu jsou zvučná jména, jež říkají něco i těm, kteří jsou v této oblasti zcela nepolíbení.

LESNÍ RALLYE

Oheň plivající rallye speciály posledních čtyř dekád rozvíří prach na šotolinových cestách v přilehlém lesíku.

CARTIER STYL A LUXUS

Že festival není jen o závodu, lze usoudit z výše uvedeného. Je to přehlídka a výstava všeho, co k auto-moto patří. Na perfektně střiženém anglickém trávníku můžete obdivovat smetánku vzácného a zajímavého designu.


Tip Pavlíny Salaba

Pokud by to někomu nestačilo, umíme se postarat i o doprovodný program mimo festival. Na své si tak přijdou golfisti nebo gurmáni. Třešničkou na dortu může být i adrenalinový zážitek na nedalekém okruhu Brands Hatch, kde si lze vyzkoušet Caterham 270S. Tento vůz, který nabízí podobné zrychlení jako Porche 911, je lehký, výkonný a neuvěřitelně zábavný.

J&T Concierge zajistí pro své klienty v rámci Goodwood Festival of Speed ubytování v autentickém aristokratickém stylu, vstupenky do VIP stanů včetně přístupu do privátních zahrad Library Lawn, let vrtulníkem z hotelu přímo na festival a mnoho dalších doprovodných aktivit. www.jtconcierge.com


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.