CTP: Rychlý růst nájmů a zisku za 9M23, výhled potvrzen

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Logistický developer CTP oznámil za 9 měsíců roku čisté nájemní výnosy 402,3 mil. EUR, meziročně vyšší o 22,6 %. Za růstem stál vliv akvizice společnosti Deutsche Industrie, výstavba nových průmyslových parků i organický růst nájmů o 7,5 % r/r. Šéf firmy Remon Vos uvedl, že během 2Q a 3Q letošního roku se výrazně zvýšila nájemní aktivita a že úroveň nájmů uzavřených za 9 měsíců letošního roku o je o 16 % výše než za stejné období loni. I přes obecně vyšší úrokové míry CTP zaúčtovala pozitivní přecenění nemovitostí ve výši 656,3 mil. EUR (+17,6 % r/r) a upravený zisk na akcii dosáhl 0,54 EUR, meziročně vyšší o 18,6 % z loňských 0,45 EUR. Nájemní portfolio firmy dosáhlo 11,2 mil. m2 a hodnota portfolia vzrostla o 12,8 % r/r na 13,0 mld. EUR, přičemž čistá hodnota aktiv (NAV) na akcii činila 15,28 EUR vs. 13,81 EUR na začátku roku. To znamená, že se akcie CTP na tržní ceně 14,10 EUR obchodují s diskontem cca 8 % vůči NAV na akcii. Vedení firmy potvrdilo, že upr. čistý zisk 0,54 EUR/akcii za devět měsíců roku podporuje výhled firmy na dosažení zisku na akcii 0,72 EUR za celý rok. Ten by měl vzrůst na 0,80–0,82 EUR v příštím roce. Nájemní smlouvy na 63 % ploch firmy nyní zahrnují tzv. dvojitou indexaci, která reflektuje inflaci, a firma chce tento podíl zvýšit na 70 % na konci roku. Společnost měla na konci 3Q zadlužení LTV ve výši 45,7 %, což je bez výrazné změny oproti 45,4 % na začátku roku. Výsledky a potvrzení výhledu hodnotíme pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.