Nervozita kolem Deutsche Bank stáhla Evropu včetně domácí burzy do červených čísel

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na světových finančních trzích bylo silně ovlivněno prudkým nárůstem cen kreditních swapů na dluhopisy Deutsche Bank, přičemž její akcie na to reagovaly výrazným poklesem. Vzhledem k určité podobnosti Deutsche Bank s nechvalně známou Credit Suisse to opět vyvolalo obavy o zdraví bankovního sektoru a bankovní tituly napříč burzami padaly jako přezrálé hrušky. Hlavní evropské indexy v průběhu pátku odepisovaly přibližně 2 %. Jediné dva zelené ostrůvky na evropských burzách tvořil zdravotnický a spotřebitelský sektor. Vysoká koncentrace bankovních titulů táhla pražskou burzu níže, když index PX odepsal 2,6 % d/d a uzavřel na hodnotě 1 290,7 b. Suverénním propadákem dne se staly akcie Erste Group Bank (672,4 Kč, -7,2 % d/d). Na hlavním trhu se dnes nenašla akcie v zelených číslech, když nejblíže pomyslné čáře ponoru zůstaly akcie Philip Morris ČR (17 480 Kč, -0,2 %). Zobchodovaný objem výrazně předčil dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.