Pražská burza otočila v závěru do červených čísel

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První květnová čtvrteční seance na akciových trzích navázala na optimistickou náladu v zámoří z předchozího dne a hlavní evropské akciové indexy se po celý den držely ve výrazně zeleném teritoriu. Většina evropských indexů avšak většinu ze svých zisků v průběhu dne odevzdala a i americké indexy po otevření trhu během první hodiny poklesem odmazaly předchozí růst. Ze sektorového pohledu se nejvíce dařilo nemovitostnímu a ropnému sektoru. V červených číslech uvázly banky a spotřebitelský sektor. Pražská burza kopírovala pohyb západoevropských indexů s tou výjimkou, že v poslední čtvrthodině zamířila do záporných čísel a zavřela o 0,29 % slabší na 1 318 b. Se ziskem se podařilo zavřít pouze 3 titulům, přičemž akcie Colt CZ (591 Kč, +0,85 %) z nich rostly nejrychleji. Burzovní peloton uzavíraly akcie Photon Energy (55,2 Kč, -2,82 %) a VIG (562 Kč, -2,09 %). Zobchodovaný objem odpovídal dlouhodobému dennímu průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.