Převážení MSCI indexů přineslo zvýšené zobchodované objemy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějšího trendu, když většina hlavních akciových indexů v průběhu dne kolísala kolem předchozích závěrečných hodnot. Ze sektorového pohledu se dařilo především energetickému a zdravotnickému sektoru, za kratší konec naopak tahaly technologické firmy a společnosti orientované na spotřebitele. Pražská burza se po celý den nacházela v lehce zelených hodnotách a díky silné aukci zakončil index PX obchodování se ziskem 0,89 % (1 553,58 b.). Velmi likvidní závěrečná aukce zapříčiněná rebalancí indexu MSCI se pozitivně projevila především na akciích Moneta Money Bank (99,6 Kč, +2,47 %) a ČEZ (948,5 Kč, +0,96 %). V červených číslech zakončily obchodování pouze akcie Colt CZ Group (669 Kč, -1,04 %). Díky závěrečné aukci převyšoval zobchodovaný objem výrazně dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.