Prudké výprodeje na burzách pokračovaly i dnes

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Panika na akciových trzích nebere konce a i v pátek trhy zaznamenaly ztráty podobné těm z předešlých dní. Pokles se samozřejmě nevyhnul ani pražské burze a index PX dnes odepsal dalších 2,51 % a zavřel na hodnotě 977,11 b. Od minulého pátku tak odepsal lehce přes 10 % a v Evropě se řadí k „úspěšnějším“ indexům. Pro srovnání, německý DAX za tento časový úsek odmazal přes 13 %. Index PX se z lednových devítiletých maxim dostal k minimům z vánočního propadu roku 2018 během jednoho měsíce. Zobchodované objemy byly podobně jako v předchozích dnech výrazně nadprůměrné. Jediným titulem, který dokázal dnešní obchodování zakončit v plusu, byly akcie Avastu (118 Kč, +1,72 %). Největšími propadlíky pátečního obchodování byly akcie O2 CR (212 Kč, -5,78 %), Stock Spirits (57 Kč, -4,68 %) a Kofola Československo (235 Kč, -4,08 %).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.