Nový Magnus je venku. Vyzývá čtenáře, aby se nadechli

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Nový Magnus je venku. Vyzývá čtenáře, aby se nadechli
#Příběhy#Magnus magazín

Vychází 23. pokračování dnes již kultovního magazínu Magnus, časopisu pro přátele J&T Banky. Jeho hlavním mottem je tentokrát Nadechnout se. A čtenáři si v něm budou moci přečíst například příběh tří staveb, které se nadechly, z pera teoretika architektury Adama Štěcha, povídku od držitele ceny Magnesia Litera Radka Fridricha či si prohlédnout sérii fotografií Michaela Hankeho oceněnou na World Press Photo.



Exkluzivní magazín Magnus, který připravuje J&T pro své přátele a klienty, vychází již po třiadvacáté. Opět pod zkušenou rukou jednoho z nejkreativnějších lidí na česko-slovenském mediálním a knižním trhu a šéfa nakladatelství Labyrint Joachima Dvořáka.

„Dýchání je symbol zrození, energie a rovnováhy. Dýchání je jako most spojující tělo a mysl. A mosty potřebujeme fyzicky i obrazně – spojují nás navzájem…,“ připomíná v editorialu magazínu Joachim Dvořák. Zároveň dodává, že hlavní motto aktuálního vydání jej napadlo ve chvíli, kdy měl opravdovou potřebu se zastavit, znovu nadechnout, vystoupit z nekonečného pracovního kolotoče.


Inspirovat

J&T vydává magazín již déle než deset let. Za tu dobu si Magnus vydobyl velmi specifické postavení na tuzemské mediální scéně. Nedává si totiž za cíl informovat, lanařit, přesvědčovat. Naopak, jeho smyslem je inspirovat, motivovat k tomu stát se jiným člověkem, lepším člověkem.

A tentokrát tomu není jinak. Přináší materiály různých žánrů, které v jiných periodikách již nenajdete. Jsou tu povídky uznávaných českých i slovenských autorů, je tu rozsáhlá fotoreportáž oceněná na světové soutěži World Press Photo, najdete tu reportáž a fotoreportáž z iráckého Kurdistánu, která bortí mýtus o této části světa.


Dotek umění

A své místo tu má samozřejmě také umění. Členky Art Servisu J&T Banky a uznávané odbornice na trh s uměním Anna Pulkertová a Valérie Horváth zde například vyprávějí příběh jednoho z nejslavnějších obrazů světa – Noční hlídky od Rembrandta van Rijna. Ukazují, že zdánlivě notoricky známý obraz ve skutečnosti skýtá celou řadu tajemství.

A Rembrandt je jedním z hrdinů ještě dalšího materiálu v aktuálním Magnusu, a sice Stručného průvodce krizí. V něm autor popisuje, co se odehrává v jednotlivých částech ekonomické krize, zejména v dobách, kdy se krize láme v růst. Právě první popsaná krize způsobená prasknutím spekulativní bubliny přitom dopadla na Rembrandta. Jednalo se o takzvanou tulipánovou horečkou v sedmnáctém století, během ní umělec výrazně zchudl a zbytek života pak už prožil v chudobě.


Nový Magnus je venku. Vyzývá čtenáře, aby se nadechli

Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.