J&T Banka Ostrava Beach Open je za námi. S diváky a stříbrnou medailí pro muže

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



J&T Banka Ostrava Beach Open je za námi. S diváky a stříbrnou medailí pro muže

Český pár Ondřej Perušič a David Schweiner, aktuálně nejlepší čeští beachvolejbalisté, navázali v Ostravě na svůj dva roky starý stříbrný úspěch. Celý turnaj se odehrál za přísných hygienických opatření, fanoušky však letos mohli sledovat sportovní výkony přímo z tribuny centrálního kurtu. J&T Banka byla opět jako generální partner u toho.


Na J&T Banka Ostrava Beach Open 2021, podniku zařazeném do světové série FIVB v plážovém volejbale kategorie 4*, prohráli Perušič se Schweinerem až ve finále s Nizozemci Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem, mistry světa z roku 2013, 1:2 na sety. Na skvěle odehraném turnaji tak nenavázali na zatím jediné prvenství na Světovém okruhu, které vybojovali v březnu v Dauhá.

„Je to hořkosladké, ale bohužel jsme v zápase udělali víc chyb, než jsme měli v plánu,“ řekl Schweiner. „Na druhou stranu se stříbrem jsme spokojeni,“ doplnil ho Perušič. Zlato měli blízko, v tiebreaku finálového duelu totiž vedli 10:6 a k výhře jim tak chybělo jen pět bodů.

Český pár finálová prohra mrzí i proto, že se mohli spolehnout na příjemnou podporu fanoušků. Kvůli protikoronavirovým opatřením sice mohlo do hlediště jen tisíc diváků, kteří přesto vytvořili bouřlivou atmosféru. „Sice jsme byli už hodně unavení z celého turnaje, všude kolem ale byla úžasná atmosféra, i díky ní jsme předváděli dobré výkony,“ ocenil podporu fanoušků Schweiner. Diváci letos mohli obsadit pouze centrální kurt s tribunami pro sedící diváky. Zároveň bylo nutné dodržovat nařízení o oddělení diváků od ostatních účastníků a organizátorů turnaje.

Boj o medaile v turnaji žen do poslední chvíle neztrácel na eleganci ani dravosti všech týmů až do závěrečných zápasů. Ze zlata se nakonec radoval americký pár Sarah Sponcilová s Kelly Claesovou, který v Ostravě získal svůj druhý triumf na Světovém okruhu za sebou i celkově. Ve finále Američanky porazily Švýcarky Heidrichovou a Vergé-Dépréovou 21:18, 21:15 a navázaly na květnové vítězství ze Soči. Deváté nasazené Američanky ve finále ani jednou neprohrávaly a po většinu zápasu měly navrch. Celkovým primátem potvrdily kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu. „Nemám slov. Dny na tomto turnaji byly nejšílenější dny mého života. Nevím, jak to cítí Kelly, ale po kvalifikaci na olympiádu šly všechny pocity stranou a soustředila jsem se na tento turnaj. Je to úžasný pocit,“ řekla po vítězství Sarah Sponcilová.

Český ženský pár číslo jedna Hermannová, Nausch Sluková neměl v pátek protiŠvýcarkám šanci. Jedenácté nasazené soupeřky byly lepší na podání i v útoku a vítězky prvního ročníku ostravského turnaje především ve druhém setu jasně přehrály. První set byl výsledkově ještě vyrovnaný (19:21), druhý ale už ukazoval velký rozdíl (12:21). Český pár se tak s turnajem rozloučil a v konečném pořadí mu patří dělené 9. místo. „Věděly jsme, že Švýcarky na nás budou nachystané, porazily nás svým systémem, kde mají vše do posledního puntíku nalajnované,“ komentovala porážku Hermannová a dodala: „Hrozně jsem se trápila s jejich hrou, padaly jim tam hezké servisy, na které jsem nebyla schopná zareagovat a při kterých jsem volila úplně hloupé údery. Ve druhém setu nás jasně převálcovaly.“


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.