O2 CR: ČTÚ zveřejnil vypořádání připomínek k návrhu plánované aukce

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.



Český telekomunikační úřad zveřejnil vypořádání připomínek k návrhu plánované aukce nových kmitočtů. Samotná aukce by mohla být zahájena na počátku příštího roku. Dle prvotních zjištění byly akceptovány především návrhy technického charakteru. Potenciálnímu novému účastníku telekomunikačního trhu ČTÚ vyhověl v rozvolnění některých podmínek, jako například více času na výstavbu vlastní sítě či zvýšení spektrálního limitu. Mezi nejvýraznějšími potenciálními novými zájemci (mimo současné operátory) jsou Sazka, která aktuálně funguje jako virtuální operátor, Nordic Telecom či společnost Dense Air, která poskytuje velkoobchodní telekomunikační služby. Na trhu se o společnosti Dense Air hovoří i jako o případném investoru do Nordic Telecomu. Není jasné, jestli by například obě společnosti nemohly spojit síly i do připravované aukce. Jen připomínáme, že právě možnost vstupu nového hráče na mobilní trh je jedním z hlavních rizik pro stávající hráče včetně O2 CR. 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.