Sazka zveřejnila prospekt pětiletých dluhopisů

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Sazka Group, a.s. včera zveřejnila prospekt k pětiletým dluhopisům 5,2/2024. Dluhopisy ponesou fixní úrok 5,2 % p.a., který bude splatný pololetně. Vydány budou 23. 9. 2019 a splatné 23. 9. 2024. Celkový objem emise činí 5 mld. Kč, přičemž může být navýšen na 6 mld. Sazka Group je vlastněna ze 100 % společností KKCG a v současnosti je jednou z největších společností v Evropě na poli loterijního byznysu. Vlastní českou Sazku a má podíly v sázkových společnostech v Itálii, Řecku a Rakousku. Výnos emise chce použít na financování dceřiných společností, financování akvizic (mimo jiné na navýšení podílu v řecké společnosti OPAP) a na všeobecné účely. Rating Sazka Group podle agentury S&P je BB-.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.