Praha následovala negativní náladu ve světě

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na pražské burze začalo v negativním duchu poté, co asijská seance reagovala jednak na předchozí poklesy amerických akciových indexů, ale i na další znepokojivé zprávy o šíření koronaviru mimo Čínu. Celkový obchodovaný objem se blížil dlouhodobému dennímu průměru a suverénně nejaktivnější emisí dne se staly akcie Komerční banky (781,5 Kč, -1,2 %), které dnes jako jediné objemem přesáhly 100 mil. Kč. Na negativní sentiment na trzích nejvýrazněji reagovaly akcie jediné technologické společnosti obchodované na BCPP, když propadlíkem dne se staly akcie Avastu (131 Kč, -2,24 %). V zelených číslech dokázaly dnešní obchodování uzavřít pouze čtyři tituly. Akcie Kofola ČS (260 Kč, +1,17 %) vykázaly sice nejvyšší tempo růstu, ale při objemu pod 1 mil. Kč se tato cenová změna nedá brát příliš vážně. Zvýšené objemy z předešlých dnů dokázaly udržet akcie společnosti CETV (103,8 Kč, +0,78 %). V plusových hodnotách obchodování uzavřely i akcie Moneta Money Bank (84,45 Kč, +0,42 %) a ČEZ (500 Kč, +0,36 %). Index PX zakončil 8. týden roku 2020 na úrovni 1089,32 b. (-0,71 %).  


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.