Rozdílné hlasy z ČNB ohledně dalšího vývoje sazeb

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Petr jako hlavní ekonom sleduje údaje z ekonomiky a finančních trhů, které následně analyzuje, prezentuje a komunikuje dále. Cílem jeho práce je co nejvíce zlepšit výchozí bod pro správné rozhodování o investicích a dalších krocích banky. 



V úterý nezávisle na sobě komentovali nastavení měnové politiky dva členové bankovní rady ČNB – guvernér Jiří Rusnok a člen bankovní rady Aleš Michl. Guvernér Rusnok uvedl, že nevidí potřebu v březnu snižovat sazby. Situace se sice bude ještě dál vyvíjet, ale dle Rusnoka ČNB nemusí reagovat na mimořádné snižování sazeb Fedu. Naopak Aleš Michl uvedl, že vzhledem ke globálnímu vývoji bude na dalším zasedání navrhovat snížení sazeb o 25 bazických bodů. Další zasedání bankovní rady ČNB je na programu 26. března.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.