Začátek výsledkové sezóny nepřekvapil

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Tento týden bude v pondělí ovlivněn zavřením trhu v USA z důvodu státního svátku. Absence amerického trhu bude negativně dopadat na aktivitu. Ve zbytku týdne se investoři budou dále upínat k výsledkové sezóně za čtvrtý kvartál, která bude pokračovat velkými investičními bankami (např. Goldman Sachs či Morgan Stanley) či třeba společností Netflix.


„Začátek výsledkové sezóny, tedy páteční sada čísel především za bankovní sektor, odpovídal očekávání, že samotná čísla mohou být solidní vzhledem k dřívějšímu ponížení odhadů analytiků, ale stěžejní bude výhled managementů. Právě výhledy poslaly dotčené akcie níže. Takový precedent může trhy mírně znervóznět do dalších dní,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na středeční maloobchodní tržby za prosinec (oček. −0,8 po −0,6 % m/m), průmyslovou inflaci PPI za prosinec (oček. 6,8 po 7,4 % r/r) a průmyslovou produkci za prosinec (oček. −0,1 po −0,2 % m/m).

V Německu se soustředí na úterní indexy ZEW, kde se očekává zlepšení jak pohledu na současnou situaci, tak na výhled. V Číně se zaměří na úterní průmyslovou produkci za prosinec (oček. 0,2 po 2,2 % r/r) a HDP za čtvrtý kvartál (oček. 1,6 po 3,9 % r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.